21 januari, Voorstelling Breidzje 3 februari

Beste ouders,

We hebben genoeg ouders die kunnen rijden voor deze dag. Bedankt voor alle opgaven!

20 januari, Nieuws van groep 1 en 2

Beste ouders van groep ½,

De afgelopen tijd heeft Danielle, onze buurtsportcoach ons speellokaal enorm verrijkt met prachtige spelmaterialen en les suggesties. Daarom hebben wij besloten dat we voortaan al onze gymlessen in het speellokaal op school gaan organiseren. Danielle komt hiervoor naar de Noordster. De gymdagen op dinsdag en vrijdag blijven hetzelfde. We kunnen juist nu nog vaker en langer gymmen. We zetten een bak in de klas waar de gymspullen/schoenen in bewaard kunnen worden.

Morgen is het Wereldknuffeldag. Daarom mogen de kinderen morgen hun lievelingsknuffel meenemen.

De nieuwe letter is de Z van Zuidpool. En ook de Z van Zwarte Haan en Zeedijk. Dit spreekt ook erg tot de verbeelding. We hebben getekend over de Zwarte Haan en tijdens het buitenspel waren we druk met ‘Seedykje’ spelen. Een van de kinderen heeft ons geleerd dat boven de zee van Zwarte Haan de Noordpool ligt.

Op maandag 3 februari gaan de kinderen naar een voorstelling Breidsje. Voor onze school wordt deze voorstelling georganiseerd bij 't Fonnemint te St. Annaparochie. De voorstelling is van 10.30 - 11.30 uur. Zijn er ouders die deze ochtend kunnen rijden?

Hartelijke groet, Baukje en Klaske

13 januari, Nieuws van groep 1 en 2

Beste ouders,

Wij willen graag meer werken vanuit eigenaarschap van de kinderen. Dus de betekenis die kinderen ergens aan geven en de betrokkenheid die bij de onderwerpen horen. Er is vandaag met de kinderen gepraat over wat zij al weten van de Noord en Zuidpool en wat zij nog zouden willen leren. Wel een beetje lastig maar langzamerhand kwamen er toch interessante dingen voorbij. Bijvoorbeeld een wandeltocht naar het Noorderlicht. Dit gaan we natuurlijk realiseren. Ook willen we graag een ‘Eskimo’ hoek maken. Tja, wat hebben wij hiervoor nodig? Er is over nagedacht en aan de kinderen is gevraagd welke spullen zij thuis hebben. We hebben dit op kleine oranje briefjes opgeschreven en de kinderen hebben dit briefje mee naar huis gekregen. Nu kan het zo zijn dat er iets op staat wat liever niet mee naar school gaat of er misschien helemaal niet is. Geen paniek! Dan blijft het lekker thuis. Waar het werkelijk om gaat is dat het iets gaat worden van de kinderen. De kinderen geven er een betekenis aan. We gaan gewoon aan de slag en ontdekken hoe dit zal gaan verlopen. Het idee is vooral dat het een groeiend thema is dus de hoek hoeft helemaal niet direct af te zijn. Als er vragen zijn horen we dit uiteraard graag.

.

7 januari, DIKEHEARTS zoekt LEADZANGER(ES)

De jeugdband van Nij Altoenae = Merit, Tygo, Aram, Piet Hendrick en speciale gast Rinke-Sjoerd, zoekt een lead zanger of zangeres.

Leeftijd 10-16 jaar , kan eventueel ook meer of minder, green ervaring nodig , alleen een beetje kunnen zingen en vooral het leuk vinden om mee te doen. ( Wij hebben het erg leuk :-)!

Recepties zijn vrijdag om de week , 14.30  in school. Neem contact op met Olaf  0641144098

Zie bijlage voor beeldende inspiratie!