11 april, Nieuwe taal en spellingmethode

Beste ouder(s) en/of verzorger(s)

De afgelopen weken hebben we op school 2 methodes voor taal en spelling uitgeprobeerd. Na deze proeffase hebben we samen gezeten om uiteindelijk een nieuwe taal en spellingmethode uit te kiezen. Hierbij hebben we de mening van onze leerlingen, ervaringen vanuit het lesgeven en hebben we gekeken naar welke methode het best passend is bij onze leerlingen. Wij hebben gekozen voor de nieuwste versie van Taal op Maat. Deze methode is ondertussen besteld, indien alle materialen op school aanwezig zijn wordt begonnen met het lesgeven uit deze nieuwe materialen. Daarnaast volgen we voor het optimaal inzetten en implementeren van deze nieuwe methode studiemiddagen. Deze studiemiddagen zullen plaatsvinden na de zomervakantie in het schooljaar 2019-2020.

Team CBS De Noordster

27 maart, Nieuw meubilair op het leerplein

We hebben er even op moeten wachten, maar vandaag werden onze nieuwe tafel en stoelen geleverd. Gelijk in gebruik genomen door Jean-Marcel en Jesse, zij hebben hun rekenen vandaag gemaakt aan deze tafel.

Wij zijn er blij mee!

12 maart, Kunstweken

Beste ouders,

Alle groepen doen deze maand mee met de kunstweken; een bijzonder project beeldende vorming.

Doel is om iedere leerling op zijn/haar niveau te inspireren tot het maken van een eigen kunstwerk; gebaseerd op het werk van Kandinsky, Andy Warhol of Matisse.

Na afloop ontvangt iedere leerling een gedrukte kaart van het eigen werk en wordt u in de gelegenheid gesteld om via een persoonlijk online museum leuke aandenkens te bestellen van uw kind(eren) Hiermee steunt u niet alleen zijn/haar creativiteit maar ook het jeugdfonds Sport en Cultuur.

team CBS de Noordster

8 februari, Muziek optreden groep 5/6

Beste ouders/verzorgers van CBS De Noordster,

Komende woensdag, 13 februari, geeft groep 5/6 een optreden op het leerplein van onze school. Wij hebben de afgelopen weken muziekles gehad van meester Piet, een ervaren muziekdocent in deze omgeving. U bent van harte welkom om dit optreden te komen bekijken. Het begint om 13.30 en de kinderen uit de andere groepen zijn er ook.
Wij hebben er heel veel zin in. Tot woensdag!

De muziektalenten uit groep 5/6

7 januari, Proost: op een ‘Spek’-taculair 2019

Vanuit het team van de Noordster wensen we iedereen een “Spek”-taculair 2019. Samen met onze leerlingen van de school hebben we geproost op het nieuwe jaar!

7 januari, Nieuwe ramen in onze school

In de kerstvakantie is er door onze timmerman hard gewerkt aan het plaatsen van nieuwe ramen in de school.

Alle 3 lokalen aan het leerplein hebben nu weer ramen, de kasten zijn eruit gehaald. Hierdoor hebben we vanuit de lokalen veel meer zicht op het leerplein. Een open school is het geworden! We zijn blij met het mooie resultaat!

30 november, Opbrengst Kinderpostzegels

Door de geweldige inzet van groep 7/8 hebben wij als school €2507,90 opgehaald voor de Kinderpostzegelactie.
Doordat wij als school al meer dan 25 jaar meedoen aan deze actie zijn we vanaf dit jaar ook een Gouden school.

Een ieder die dit jaar iets gekocht heeft, hartelijk dank daarvoor!