17 oktober, Bedankje van juf Femmy.

Lieve kinderen en beste ouders,

Hartverwarmend was jullie aanwezigheid afgelopen vrijdag,

ontroert door zoveel mooie woorden; gezegd en geschreven,

verwend met prachtige tekeningen en cadeaus.

Dat heeft mij heel goed gedaan.

Dank daarvoor!

Groet juf Femmy

16 oktober, Bieb nieuws. Bieb flits!

In de bijlage nieuws en tips om het leesplezier te verhogen van ouder en kind.

14 oktober, Bevindingen inspectie t.a.v. herstel.

Beste ouders,

November 2018 is de Noordster bezocht door de inspectie en was het oordeel over de onderwijskwaliteit "zeer zwak". Vandaag zijn we weer bezocht en is het oordeel "onvoldoende", meer was niet haalbaar in onze omstandigheden. Klinkt niet leuk, maar we zijn van de LC-lijst af....

De inspectie komt met name tot dit oordeel omdat we nog maar net zijn gestart. We moeten alle fases in de beoordeling van de resultaten en het leerproces nog doorlopen. Het team werkt nog maar 8 weken en dat is te kort. Dit proces van bedenken van leerstof, aanbieden, toetsen en weer een nieuw plan maken,vraagt een jaar. Voor ons was dit niet mogelijk het afgelopen jaar. Overigens duurt een verbetertraject vrijwel altijd twee jaar.

En:
CITO-opbrengsten en eindtoets  opbrengsten = voldoende

Verantwoording en dialoog = voldoende ( was onvoldoende)

Didactisch handelen = voldoende ( was onvoldoende)

Aanbod = voldoende (onvoldoende)

Sociale veiligheid = voldoende, was voldoende

Maar:

Zicht op de ontwikkeling van kinderen = onvoldoende  (nieuw team)

Kwaliteitscyclus = onvoldoende ( deze cyclus vraagt een jaar.)

Deze twee laatst genoemde items leiden tot dit oordeel.

We kregen veel complimenten over de leerhouding van de kinderen, de rust, de aanblik van de school, de indeling, de inrichting en de inzet van de leerkrachten. De inspecteurs wezen erop dat we het oordeel positief moesten zien en dat we nog een stap(pen) moeten maken.

Dat gaan we uiteraard doen!

We hebben de afgelopen periode veel steun en bemoediging ondervonden van ouders, zijdelings betrokkenen, soms ook uit onverwachte hoek. We willen iedereen daarvoor bedanken. Het is een pittige opdracht waar we aan werken en steun voelt dan als rugwind. Dank!

Morgen een kleine traktatie en volgende week meer aandacht voor deze grote stap. U hoort daar meer over.

gr. Team de Noordster.

10 oktober, Jeugdfonds sport en cultuur.

Zie bijlage.

18 september, Aanbod Gebiedsteam

Betreft aanbod voor begeleidingsprogramma KIES, afkorting voor

Kinderen In EchtscheidingsSituaties.